30.12.09

Everything İs One Big Christmas Tree!



the magnetic fields -everything is one big christmas tree
http://www.mediafire.com/?ignyyhyyyvt

Merry christmas! 2



İzlemeye ve dinlemeye doyamayacağımız " Casiotone For Painfully Alone " ve yeni yıl şarkıları.Her ne kadar noel için geç kalınmış olsa da dinlemeye devam...



Traveling Salesman's Young Wife Home Alone On Christmas In Montpelier,VT
http://www.mediafire.com/?rmzt1ymzgmz

Cold White Christmas!
http://www.mediafire.com/?y2ienngeglk

New Years Kiss

http://www.mediafire.com/?2o3myzlwinj

Merry christmas!



Stars -Fairytale of New York




Low - just like christmas



Death cab for cutie-christmas ( baby please come home)



29.12.09

Animal Collective Fall Be Kind

Merriweather Post Pavilion'un üzerinden daha on ay geçmedi ki Fall Be Kind ep'si ile karşımızda Animal collective.Bu kadar kısa bir süre olduğu için Merriweather Post Pavvilion'un bir parçasıyım izlenimi verse de Fall Be Kind aslında ilk şarkı olan "graze" den itibaren kendine has yeni bir öyküye ve sese sahip.İşte bu albümün ilk şarkısı

Animal collective - Graze



Why do you have to go?
Why do you have to go?

20.12.09

Atlas Sound-Logos


Deerhunter solisti Bradford Cox'un solo projesi Atlas Sound, adını hastahane odalarında , yalnız bir evde doldurulan kasetlerden alıyor.Belki de sadece adını değil müziğini , müziğinin içine işlemiş tüm bilinmezlikleri de.İlk kez " Let the Blind Lead Those Who Can See but Cannot Feel " ile karşımıza çıkan Atlas Sound, bu albümde "Ready Set Glow" , " Small Horror" gibi parçalarla da bizi dünyasına sokmayı başardı.
Ve şimdi de 2009'un en iyi albümlerinden biri olmaya aday "logos"
Bazen öyle sesler duyarız ki.Bunları duymaya ve dinlemeye hazır olup olmadığınızı bilemeyiz.İşte Bradford Cox bizi bu seslere götürüyor.Elinde bir iğne ve balonlarla geliyor.Bize balonlarını veriyor renk renk.Ama aynı zamanda iğneyi de.Yok olmak ,için gelmiş her bir hayal."kid klimaxx".İğne elinizde şimdi seçim sizin.
mi?
Yoksa odanızdan çıkamadığınız ve dünyanın sadece bir günden itibaret olduğu her an için " An orchid" Mİ?
Tüm bu anlar bir tek yerde.Bradford Cox da oraya bakıyor.Yaşamın içinden birer birer topluyor tüm bu melodileri.Etrafını ,etrafımızı sarmış tüm imgeler onun seslerinin parçası oluyor.Tüm bu göreceli imgeler içinde en karanlık anılarında bizi buluşturuyor.
Atlas Sound ,sadece bu kez biraz daha sakin ,dingin."Let the Blind Lead Those Who Can See but Cannot Feel"deki tüm o sert sesler yerini ince gitar tınılarına ,içimize üfleyen nefeslere ve pencereye ulaşabildiğimiz minik adımlara bırakıyor.Sanırım ışığı biraz daha görüyoruz ya daen azından dokunmaya çalışıyoruz, bu kez deniyoruz. Ve doldurulmuş Atlas Sound kasetlerinin dokusu her yere taşıyor.Ve sonunda logos bizimle nerelere ? ve nerelerde?
Unutmadan bir panda bear sesi duymak da hiç fena değildi.Ne mi diyorum ?
" Walkabout" diyorum.
What did you want to see?
What did you want to be when you grew up?

6.12.09

julie &julia

BON A PETİT !


Nora erphron'un yeni filmi "julie & julia " , Amerikanın yemek anlayışını değiştiren kadın julia child ile Queens'deki 275m2lik dairesinde yeni bir hayat yaratan julie powell'ın hikayesi.Yarım bıraktığı romanı gibi yarım bırakmaktan korktuğu bir yaşamın peşinde huzurdur julia child tarifleri.
Yayınlanmaya değer bulunmayan romanların umutsuzluğu , On bir eylül sonrası destek veren çağrı merkezindeki acı dolu ya da kızgın sesler ,maddi beklentiler içinde kendini silmiş arkadaşlar...
Ve çikolataya yumurta sarısı,şeker ve süt eklemek ve...yoğun bir hâl alması.Yüreğine su serper.Kötü bir gün geride kalır.İşte böyle başlar julie powell'ın macerası.365 gün 524 tarif.Her gün bir macera .Bir blog sayfasında birbirlerinden altmış yıl uzaklıktaki iki kadının hayalleri bir araya gelir.Nora Erphorn da bir kez daha internet sayfalarında buluşan iki kişiyi bize gösterir (you've got mail) gerçek kurgudan biraz farklı olsa da kurgu var oldukça gerçek oldukça... İki saatlik lezzetli mi lezzetli neşeli mi neşeli ve gerçek mi gerçek bir film.Ve bunun en güzel parçası her filminde olduğu gibi meryl streep.Abartılara kaçan bir karakter ancak böyle abartılarak anlatılabilirdi.Birbirlerini aynı karede görememiş olsak da aynı filmde izlemeye doyamadığımız rol arkadaşı amy adams ki bizi tüm muzurlukları ile yine yerlerde süründürüyor , inci kolyeleri gibi boynundan ayırmıyor.
julie & julia vizyonun en içten filmlerinden ve en lezzetlisinden.... kaçırmamalı!