24.2.10

İf inceleme 2

Her ne kadar İf bitmiş olsa da film yorumlamaya devam !


HİT FİLMLER :

"Cold Souls "
Gelişen teknoloji ve kendi bireyselliği içinde yorulan kişilerin hayatlarına bir çözüm bulma arayışları uzun zamandır sinemayı kurcalıyor.Bu kez yönetmen Sophie Barthes de bu konudan yola çıkarak bizi absürt bir hikayenin ortasına sürüklüyor.Paul Giamatti'nin oynadığı "Paul Giamatti" üzerinden "ruh" "beden" kavramlarının tartışması içine sürükleniyoruz.Oyunculuğundan sıkılan Paul Giamatti'nin dondurulmuş ruhlar şirketine bıraktığı ruhu yani ruhsuzluğu ile yaşayamayışının bizi sürüklediği bir hikaye.

"Away We Go"

Verona ve Burt , otuzlu yaşlarını geçmiş ve hayatın neresinde olduklarını ve ne yaptıklarını sorgulayan bir çift.Belki de asla yerleşemedikleri yaşamlarının tam ortasına yerleşmeye gelen bir bebek.Ve bir yolculuk .Evini bulmaya giden bir yolculuk.Ve hep kendini arayan ama aynı zamanda bilen , gösteren bir hikaye.Sam Mendes'in farklı zamanlarda ve dönemlerde başarı ile yansıttığı yine bir amerikan "ailesi" hikayesi.Ustaca yansıtılmış kişiler ve bir o kadar içten olmasını sağlayacak oyunculuklar ve oyuncu seçimi.Ve güzel soundtrack'i .

Alexi Murdoch -All My Days




"The Lovely Bones"

Peter Jackson'ın masalsı karelerini özlemiştik.Ama film daha ilk dakikalarından seyircisini ağır bir gerçekle başbaşa bırakıyor.
"Soyadım Somon, balık adı gibi.
Adımsa Susie.6 Aralık 1973'te öldürüldüğüm
zaman 14 yaşındaydım." Bu gerçeklik üzerinden ilerleyen film gerçeküstülük ve gerçeklik arasında kararsız bir şekilde ilerliyor belki de Susienin hikayesi de böyle olduğu için.Peter Jackson hayranlarının beklentisini karşılamayabilir ancak The Lovely Bones 'un yeni bir Peter jackson hayranları da oluşturacağı kesin.

"An Education"
İki yüzlü bir aile mi ? Yoksa elde etmek istediklerine çok da zorlu yollardan geçmeden ulaşmak isteyen bir genç kız mı? Yoksa bu kadar zorlu olan yollar mı? Yoksa sadece duygularınlar hareket ediş mi ? Jenny 16 yaşında 17sine basmak üzere olan ve Orta sınıf bir ailenin Oxford'u kazanması gereken kızıdır.Jenny "her" genç kız gibi genç bir kızdır da aynı zamanda.Ailesinin ve tüm ideal ve hayallerinin ötesinde genç kızlığı vardır aynı zamanda.Ve David tam bu nokta da çıkar belki de karşısına ona düşünmeden yaşama fırsatı verir.Hiç hissetmediği bir özgürlük alanı.Kendini kanıtlama derdi kalmaksızın bir yaşama.Kendini tamamen teslim ediş.Kadın olmanın ancak eğitimle özgürleşeceğinin , bağımsızlaşacağının vurgusu.Ve zengin bir erkeğe teslim olabilen onun kendiliğinde kendi benliğini yok etmeye razı olabilen kadın .Bu tanıdık hikaye Danimarkalı yönetmen Lone Scherfig'in renkler, kostümler ve mekanları yansıtmadaki başarısı ve jenny rolündeki Carey Mulligan'ın etkileyici oyunculuğu iyi bir şekilde yansıtılmış .Ancak An Education hala kafamda çelişkiler yaratıp beğeni konusunda kararsızlaşmama neden olsa da izleyip ,görülmeli.


"Mary and Max"

Film ,Avustralyalı yönetmen Adam Elliot'un ilk uzun metraj film çalışması .Stop motion bu animasyon aslında uzun zamandır izlediğimiz bir çok animasyondan farklı olarak gündelik hayatta rastlayabileceğimiz iki karekterin hikayesi.Ve sade mekan seçimleri ile süslenmiş bu hikaye Mary'nin adres defterinden rastgele seçtiği Max ile mektuplaşmasını ve ikisi arasında başlayan iletişimin hayatları üzerindeki değişimi çok eğlenceli bir dille anlatıyor .Bu senenin kaçırılmaması gereken animasyonlarından "Mary and Max" ve unutmadan Mary 'i little Miss Sunshine ve United States Of Tara'dan tanıdığımız Toni Collette , Max'i ise Oscarlı oyuncu Philip Seymour Hoffman seslendirmekte.

"Fantastic Mr Fox"

Animasyon demişken yine stop motion bir film var sırada .Fantastik Bay Fox ,Wes Anderson'ın
yine cin fikirleri ile süslenmiş bir film.Film güzel bir aile hayatı olan Mr.Fox'un içindeki dürtülere karşı koyamayıp tavuk avlamaya başlaması üzerine gelişen serüvenler dizisini konu edinmekte ve küçük detaylar , mekan tasarımları ve güldürü unsurları ile Wes Anderson bizi yine şaşırtmıyor .Ve Wes Anderson kadrosu da yine iş başında .Bill Muray ,Owen Wilson ,Jason Schwartzman yanı sıra bay Fox 'u George Clooney bayan Fox'u ise Meryl Streep seslendirmekte. Bir Wes Anderson komedisi için "Fantastic Mr. Fox"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder