4.12.10

Efterklang “27 Kasım 2010"



 İstanbul’u ikinci kez ziyaret eden Efterklang, bir kez daha Danimarka’nın “Als” adasından kaçmış Babylon’da kendisini izlemek için sabırsızlıkla bekleyen seyircisinin birazcık geç kalmışta olsa karşısındaydı.Yine neşeli yine enerji dolu vokalist Casper Clausen  tebessümlerimizi suratlarımıza yerleştirdi kimi zaman hoplayarak kimi zaman zıplayarak hatta duvarlara tırmanarak bize seyretmesi son derece zevkli bir konser yaşattı.


Full Moon, Alive,Scandinavian Love,İ Was Playing Drums, Mirador, Cutting İce, ve Modern Drift gibi sevilen parçalarını seslendirdiler.Özellikle son albümleri "Magic Chairs" ile büyük çıkışa geçen grup bir röportajlarında albüm hakkında şunları söylüyor :

Son albümünüz Magic Chairs, Depeche Mode ve Nick Cave gibi isimlerle de çalışmış olan Gareth Jones tarafından mix’lendi. Albüme katkısı ne oldu?
Harika bir iş çıkardı- kayıtların sound’larının mümkün olduğunca iyi olmasını sağlamak için elinden geleni yaptı. Çok güçlü bir yanı var, ama aynı zamanda en küçük detayları ve müziğin tüm katmanlarını da duyabiliyorsunuz.
Geçtiğimiz yıl itibariyle “4AD” bünyesine katıldınız. Indie dünyasından birçok ünlü grupla aynı çatı altında olmak nasıl hissettiriyor?
Harika hissettiriyor. 4AD’deki bir sürü grubu çok seviyoruz ve bu tarihi plak şirketinin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.
Hiç kuşkusuz ki grubun son zamanlarda hızlı bir şekilde daha tanınır olmasını sağlayan da "4AD" bünyesine girmesi oldu.Daha önce grup albümlerini The Leaf Label ve kendi plak şirketleri olan Rumraket'ten çıkarıyorlardı (aslında halen Rumraket'ten de çıkıyor ancak Danimarka çapında bir etkiden söz etmeli) ve şimdi 4AD ile çok daha geniş bir kitleye ulaşmaktalar.Ve müzikal anlamda da  "Magic Chairs"'ı diğer albümlerinden farklı bir yere koymak yerinde olacaktır.Albüm için "Parades" sonrası verdiklerin konserlerin etkisinde olduğunu söyleyen grup çok daha yavaş ve minimal bir albümle çıktılar ve konserde de bu albümün etkisi azımsanmayacak kadar fazlaydı. Kısa bir süre ara vereceklerinin de haberini verdiler.Bunun en önemli nedenini de Vincent Moon’un yeni belgesel projesi “An İsland” için yorucu bir süreçten geçmelerini belirttiler.Vincent Moon’un geçen sene İf ‘te gösterilen Mogwai belgeselini de yönetmiş olduğunu söylemeden geçmeyelim.Aynı zamanda bu aranın nedeni her albümleri için bir inzivaya ve dinlenmeye ihtiyaç duymaları da olsa gerek yani yeni bir albümünde habercisi aynı zamanda.Ve merakla bekliyoruz!
O günkü olmasa da önceki konserlerindeki iki set listi ele geçirmenin verdiği huzur ve güzel bir konser izlemenin keyfi ile evimize döndük.Tekrar gelmelerinin umudu ile teşekkürler Efterklang!


Not: Grubun gitaristi  "Rasmus"un yanaklarına makas almak için herkesin üstünden geçen kişiyi kutlamadan geç"e"miyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder