24.12.10

İngiltere Semalarından Diziler! No.1

Misfits 


Son yıllarda ingiliz dizileri  Amerikan dizi sektöründen esinlenerek ve kendi özgünlülerini de korumaya çalışarak  güpgüzel diziler sunmaya başladılar.Ve müptelası olduğumuz diziler var artık.
Bunlardan ilki Misfits
Beş tane "sorunlu" genç toplum hizmeti içerisindeyken mucizevi bir fırtına sonucu bazı özel güçler ediniyorlar.Ama bunlar oldukça " "özel" güçler.Zihin okuma, zamanı görebilme, görünmez olmanın dışında dokunduğun erkeği cinsel olarak çıldırtma, eski sevgiliyi kel bırakabilme, gorilden insana dönüşme gibi...Şunu söyleyebiliriz ki  misfits bildiklerimizden biraz farklı bir kahramanlık hikayesi. Süper güçlerinin farkına varmasına rağmen umursamayan ya da işine devam eden dünyayı kurtarmaya çalışmayan insanlar var karşımızda.Şimdi karakterlere bakalım biraz:


Nathan, dizinin en komik karakteri hiç kuşkusuz  seyirciyi diziye bağlayan bir karakter.Ama aynı zamanda etrafında pek sevilen biri değil herkes ile dalga geçen ve hassas noktalarının üzerine gitmeyi seven sorunlu bir tek çocuk.Çok fazla şeker yediği için kamu hizmetinde bulunmak zorunda olan bu karakterin yeteneğini açıklayamıyoruz çünkü bunu zaman içinde dizi de öğreneceğiz.


Alisha, güzelliğiyle daima ön planda ve bir çok sahnede onun bu çekiciliğinin vurgulandığını görüyoruz.Yeteneği ise cinsel olarak erkekleri baştan çıkarmak...


Curtis, dizinin önemli anlarında hadi Curtis zamanda geri git dedirtiyor bizi evet onun yeteneği de bu. Bir zamanlar önemli bir atletken kokain ile yakalanıyor ve toplumsal hizmette buluyor kendini.


Kelly, muhteşem aksanı ve mimikleriyle dizinin diğer bir önemli karakteri. Kendisine orospu diyen birini dövdüğü için toplumsal hizmette bulunan Kelly fırtına sayesinde artık bir telepat.

Simon, antisosyal özellikler gösteren arkadaşları olmayan, gizemli chatleşmeler yapan daima sonuna kadar ilikli gömleğinin düğmeleriyle boğuluyormuş hissi veren bir "görünmez adam"
ya da Nathan'ın değişiyle


" Tuhaf çocuk.Külot koklayıcısı,
bakir, ucube, amcık, sapık, sübyancı,kavun sikici."


Eğlenceli ve farklı karakterleri ve kendini sürekli yenileyen senaryosuyla merak konusu Misfits.
İlk sezonu 12 kasım 2009 başlayıp altı bölüm sürmüş olan dizi bu sezonu ile BAFTA ödüllerinde en iyi dizi ödülünü almış bulunmakta.İkinci sezonunu da yeni yıl bölümü ile henüz bitirmiş olmakta ve duyumlarımıza göre de 3. sezon anlaşmasını da yapmış.Yani yavaş yavaş başlayalım ve 3.sezona hazır olalım, Misfits'i kaçırmayalım efenim!

Not : Unutmadan dizinin güzel mi güzel müziklerine de değinmeden geçmemeli.Meşhur açılış müziği "The Rapture-Echoes" yanı sıra Klaxons, Hot Chip, LCD soundsystem,justice gibi isimleri de duymak mümkün.

İşte küçük bir Misfits şarkıları listesi:


The Rapture-Echoes
Hot Chip- Out At The Picture
Klaxons- Atlantis to İnterzone
justice-Phantom Pt.II ( Boysnoize remix)
Kasabian-Underdog
LCD Soundsystem-Get Innocuous!
Florence And The Machine-You've Got The Love

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder