23.3.10

İstanbul Film Festivali No :2

Festival değerlendirmemize kaldığımız yerden devam!Festivalin en heyacanlı yeri.Okuması biraz zor , dolu dolu ama kaçırmamalı!

Dünya Festivallerinden

FİSH TANK

Mia , Hip Hop dansçısı olma hayallerinde on beş yaşında bir kızdır.Sorunlu bir aile ve arkadaş yaşamı içindeki Mia'nın hayatına bir de annesinin yeni erkek arkadaşı dahil olur.Fish Tank ilgi çekici son dönem ingiltere gençlerine dair bir film ve Mia'nın hikayesi , merak edilesi.

ELVEDA (l'AFFAİRE FAREWELL)
Joyeux Noel ( Ateşkes) filminden tanıyacağımız Christian Caron 'un son filmi elveda , soğuk savaş döneminde bir KGB ajanın batıya bilgi sızdırması ve bir fransız mühendisle ortaklıkları sonucu yarattıkları etkiyi anlatıyor.
Ve film de karşımıza fransız mühendis rolünde Guillaume Canet ve KGB ajanı olarak da Emir Custirica çıkıyor.İzlemeli ,görmeli

UFAKLIK ( LA PİVELLNA)
Cannes başta olmak üzere bir çok festivalden ödüle dönen Ufaklık ( la pivellna) , Parka bırakılmış Asia'nın Sirk elemanı Patti tarafından annesine ulaştırılmaya çalışırken yaşananlar üzerine.Film günümüz İtalyasına da böylece bir bakış sağlamakta.

HADEWİJCH
Toronto'dan film eleştirmenleri ödülü alarak dönen film ,Hristiyanlık değerlerine bağlı olan Celine'in bu değerleri düşkünlüğü içinde etrafına davranışları nedeni ile manastırdan kovulmasına ve tanıştığı Müslüman gençler arasındaki durumunu anlatmakta.Günümüzün belki de en ciddi tartışmalarından birine bakan bu filmde ciddi derece de merak edilesi.

ANA ( MADEO)
Film zihinsel engelli oğlu cinayetle suçlanan bir annenin gerçeği bulma çabası içinde karşılaşacağı farklı gerçekler üzerine.Bu esrarengiz kore filmi seyredilesi görünüyor.Eğer biraz esrar , merak diyorsanız kaçırmamalı.

KOCA DÜNYADA KURTULUŞ PUSUDA ( SVETAT E GOLYAM I SPASENİE DEBNE OTVSYAKADE)
İki kişilik bisiklet , tavla , büyükbaban ve sen .Kendini arama yolunda bir film.Yolda.Yollarda.Alex'in hikayesi.Merak edilesi.İzlemeli

ŞİŞME BEBEK ( KUKİ NİNGYO)
Gouda mangası " The Pneumatic Figure of a Girl " 'dan esinlenerek çekilen film şişme bebek nazominin bir ruha sahip olmasından yola çıkıyor.Onun ruhunu anlama çabası , kalbini yaşaması ve keşfettiği yaşam bu kore filminde can bulur.Eğlenceli gözüken "şişme bebek"'i de yine kaçırmamalı!

ETEK GÜNÜ ( LA JOURİNEE DE LA JUPE)
"Sınıf"'tan sonra yine fransızların eğitim sistemlerine bir eleştirisini görüyoruz.Ve son dönemde bu kadar sık rastladığımız bu eleştiriler de fransız hükümetinin göz ardı etmemesi gereken bir konu anladığımız kadarı ile.Etek Günü'de depresif lise öğretmenin yılgınlığının son noktasında sınıfını rehin alışını konu ediniyor.Bir yandan bir karamizah konusu söz konusuyken eğitim sistemine olan eleştirisi de merak edilesi!

LÜBNAN ( LEVANON)
Bu bölümün en merakla beklediğim filmlerinden biri Lübnan. İksv'nin yorumu ile "1982'deki Lübnan Savaşı'nda kendini insan öldürürken bulan 20 yaşlarındaki dört askeri anlatıyor. Daha önce İsrail Hava Kuvvetleri tarafından bombalanmış bir düşman kasabasını araştırmak üzere bir tank görevlendirilmiştir. Ancak basit görünen görevde tank bu dört asker için bir ölüm kapanına dönüşür. Tankçı olarak görev yapan yönetmen Maoz'un deneyimlerinden yola çıkan bu zorlu film baştan sona bir tankın içinde geçiyor. " Venedikten de altın aslanla dönen bu filmi heyacanla bekliyoruz.

YUVA ( LE REFUGE)
Francois Ozon 'un son filmi yuva, iki uyuşturucu bağımlısı sevgiliden biri aşırı dozdan ölür hayatta kalan mousse hamiledir ve paristen uzaklaşır.Ve ölen sevgilisinin kardeşi de yanına gelir.Amacı destek olmak mıdır yoksa farklı niyetleri mi vardır yine bir Ozon filminde insanları anlama ,bilme çabasında...

KÜÇÜK İNDİ (PETİT İNDİ)
Film on yedi yaşındaki Arnau 'nun tabiatın içinde yarattığı yaşamına , ötücü kuş yarışmalarına ,hapishanedeki annesine kadar Arnau'nun hikayesi .Tüm dinginliği ile merak merak edilesi...

KADIN ,SİLAH VE ERİŞTE ( SAN QIANG PAİ AN JİNG Qİ )
Coen kardeşlerin Blood Simple filminin yeniden yapımı olan bu film "Erişte dükkânı sahibi zengin, kurnaz Wang'i, ihmal ettiği karısı dükkânda çalışan Li ile aldatıyordur. Kadın kocasını öldürmek için Li'ye bir silah verir. Ama bilmediği bir şey vardır: Wang da onlar için mükemmel bir cinayet planlamaktadır. " heyacanlı tam bir coen senaryosu , merak edilesi bir yeniden uyarlama.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder