23.3.10

She & Him Volume Two

She & Him Mart 2008 deki ilk albümleri " Volume 1" 'den sonra sabırsızlıkla beklenen ikinci albümlerini çıkarttı.M.Ward ve Zoey Deschanel işbirliği ile kurulan grup kimi zaman melankolik kimi zaman neşeli mi neşeli folk, country tınılarla yetmişler,altmışlar ,elliler , otuzlar arasında bir gezintiye çıkıyor , çıkarıyor.
Grubun kurulması bu ikilinin Zoey Deschanel'ında kadrosunda yer aldığı The Go-Getter filminin soundtracki için " When i get to the border " şarkısını yapmalarına dayanıyor.M.Ward'ın Blues' dan Rock' a ve Zoey Deschanel'ın Country tonunda sesi iyi bir ikili oluşturmuş görünüyor. Ve Zoey'le Matthew kısa bir süre içinde kendi albümleri "Volume One" 'ı da yayınladılar.Volume One , yetmişler tınılarına sıkıca sahip çıkan ama indie sesini de yitirmemeye çalışan bir albüm.Duygularını gizleyemeyen bir genç kızın hayalleri , güneşe doymaya çalışan bir kaçak.Ama gözünü alan tüm alacalı renklere rağmen sanki yine de onu aramakta.İşte tüm bunlar bol bol sesler , bol bol tınıların içinde saklı .Özellikle " Why do you let me stay here" de tüm bu ses bolluğunu sık sık duyuyoruz ama kaybolmayan o indie tınısına da sahip olduğunu duyabiliriz.Ve şarkılar ilerledikçe bu albümün bir sahaftan aldığımız yetmişler plağı olduğuna da daha çok inanmaya başlıyor , Zoey Deschanel'ın hala böylesine güzel göründüğüne inanmakta zorlanıyoruz.Özellikle "Sweet Darlin" 'i söyleyen bu güzel kadın , bu sevimli vokal yetmişleri her yerimizde yaşatıyor.Ve "Volume One" hiç şüphesiz ki uzun zamandır duymadığımız kadar "gerçekçi" bir nostalji sunuyor bize. Albümde bir de The Miracles imzalı " You really got the hold on me " coverı var ki daha önce Beatles'ın da coverladığı bu şarkı M.Ward ve Zoey Deschanel'ın sesi ile yüreğimizde yeni bir yere oturdu diyebiliriz.
İşte bu başarılı albümden sonra heyacanla bekledik ""Volume Two"'yu. Yeni albümün ilk single da bizi hayal kırıklığına uğratmadı. "İn the Sun" .Belki birazcık soğuk mu soğuk havalara denk gelmiş olabilir ama içimizi ısıttı bu şarkı , bizi "sonunda!" gelen şu bahar günlerine hazırladı , neşeyle güneşe koşuşturttu.Ardından gelen ikinci single " Thieves" ise içindeki ellileri , altmışları kaybetmediğini ve artık olgunlaşmış bir She & Him'e sahip olduklarını anlatmaya çalıştı.
"Volume Two" şimdi omzumuzdan "Don't look back " diye sesleniyor , sensiz olmaz 'Gonna get along without you now "sevgilim de diyebiliyor ya da Zoey Deschanel'ın yuvası California' ya "Home" diye seslenebiliyor.
Kısacası yine bir ikibinler nostaljisi için" Volume two". Bu kez biraz daha olgun hikayeleri ve sesleri ile..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder